Jump to content

Mi jó a húgyúti fejlődések ellen?

2018. 06. 22. 16:00

Nemcsak kezelésképp, megelőzési célból is érdemes szedni! Negyedével csökkenthető vele a húgyúti fertőzések veszélye, ami azért nem elhanyagolható szempont.

Az időseknél viszonylag gyakori probléma a húgyúti fertőzés. Jó hír viszont, hogy az áfonyakivonatot tartalmazó gyógyhatású készítmények rendszeres fogyasztása csökkenti a kellemetlen, és fájdalmas fertőzések kialakulásának esélyét. Ez nagyon fontos eredmény, hiszen egy legyengült immunrendszer esetén egy ilyen fertőzésnek is komoly következményei lehetnek. Azt is érdemes észben tartani, hogy az e betegséget okozó baktériumok nagy része rezisztens az antibiotikumokra, így a hagyományos kezelési módszerek sokszor kudarcra vannak ítélve.

Az áfonyában található részecskék megakadályozzák, hogy a fertőzést okozó baktériumok megtapadhassanak a húgyhólyag falán.

Az étrendkiegészítő tabletta azért hatékonyabb az idősek körében, mint az áfonyalé, mert a natúr áfonyalé egyrészt nem túl népszerű ízű, cukrosan viszont még káros is. Ráadásul az idősek el is felejthetik meginni a napi két pohárnyi ajánlott mennyiséget.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)