Egyre inkább beigazolódik az a felvetés, miszerint a természet gigászi patikájában minden kórságra van gyógyír. Na jó, ha nem is mindre, de elég sokféle száj-, szem- és gyomorbántalmat kezelhetünk kamillával, gyömbérrel, vagy épp alvásproblémát uborkával, de általánosságban is sok mindenre bevethetőek.
A fahéj pedig minden háztartásban megbújik a fűszertartóban, a vész esetén pedig jól is jöhet. Az ausztrál RMIT egyetem kutatói sertéseken végzett kísérletekkel bizonyították a fahéj jótékony hatását az emésztésre. A lenyelhető szondák tanúsága szerint a fűszer lehűti a gyomrot, és visszafogja a savtermelést. Az állatokon végrehajtott tesztek azt mutatták, hogy a fűszer, akár 2 Celsius fokkal csökkentette a gyomor hőmérsékletét.
Noha a kísérleteket állatokon végezték a kutatók bizakodóak a fahéj hatékonyságát illetően mert úgy vélik az embereknél is azonos hatást válthat ki. Szerintük a szondák forradalmasíthatják a gasztroenterológiát, akár a kellemetlen tükrözéseket is kiválthatják.
Két kiskanál fahéj mézzel elkeverve segíti a gyomorsav túlzott termelődésének féken tartását, mert közömbösíti azt, a méz pedig nyugtatja az irritált gyomrot. Az ünnepek közeledtével pedig az imént említett két kombináció gyakran elő fog fordulni, úgyhogy a gyomorégésre hajlamosak kipróbálhatják a természetes megoldást.