Jump to content

Sáfrányozz a szívedért!

2018. 05. 12. 17:00

A sáfrány eredetileg a perzsa orvoslásban volt hangsúlyos, mára pedig a nyugati kultúra is szerves részévé tette.

A természet csodálatos ajándékát a szervezet gyógyításának számos területén alkalmazhatjuk. A sáfrányszálakat a természetgyógyászatban gyomor- és bélkólika ellen, köhögési rohamokra, reumatikus panaszoknál, kimerültség és koncentrációs gyengeség esetén használják. Émelygésre és hányásra is használ. Erősíti az idegeket, és új impulzusokat ad a szexuális szerveknek. Érdekes módon a depresszív állapoton is javít. Ezért Kneipp tiszteletes óta alkalmazzák kiegészítő fűszernek fogyókúra mellett.

Íze a legtöbb ételhez passzol, pikáns aromát kölcsönöz neki, miközben javítja szervezetünk általános állapotát. Nagyon fontos viszont, hogy soha nem szabad együtt főzni az étellel. Ezt a finom fűszert csak a főzési idő végén szabad hozzáadni az ételhez, máskülönben elfő ízvilága.

Egyetlen hátránya, hogy ára rettentően magas.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)