Jump to content

A mediterrán étel a hosszú élet titka

2016. 07. 14. 09:01

Számos kutatás arról számolt be, hogy a mediterrán területen élők kevesebb egészségügyi problémával és betegséggel küszködnek, aminek hátterében az étrend állhat.

A mediterrán ételek egyensúlyba hozzák a szervezetet, és feltöltik a kimerült vitamin és ásványi anyag raktárokat, így már talán nem is meglepő, hogy miért élnek tovább a mediterrán térségek lakói. Heti egy alkalommal érdemes beilleszteni az étrendbe egy-egy mediterrán fogást, mert már azzal sokat tehetünk az egészségünkért. Kezdje ma, a feltöltődést a fokhagymás vajban sült lazaccal!

Hozzávalók 4 személyre:

- lazacszelet (4 db.)
- fél kocka vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só

Elkészítése

Egy serpenyőben olvasszon vajat és tegye rá a lazacszeleteket, és mindkét oldalát hirtelen süsse ki. 5-5 5 perc alatt.

Miközben a lazac sült törje össze a fokhagymát és szórja mellé. Ha kész, salátával tálalja!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Kép: kraftfoods.com)