Jump to content

Hasznos tanácsok hazai gyógynövényekhez (ajánló)

2015. 06. 14. 14:11

"Tudta, hogy a galagonyatea túlzott fogyasztása erőteljesen csökkenti a vérnyomást? Vagy ha csuklás esetén ánizsmagot rágunk, azzal megszabadulhatunk ettől a kellemetlenségtől? Vagy ha a gyermekünk nyugtalanul alszik, akkor mézzel édesített citromfűteával könnyíthetünk ezen?

A gyógyteák, gyógyfüvek használata ma reneszánszát éli. Napjainkban egyre többen fordulnak a természet patikájához, a gyógynövényekhez azért, hogy segítségükkel enyhítsenek különféle tüneteinken, betegségeinken. A gyógynövények azonban a betegségek megelőzésére is alkalmasak, tehát az egészség megőrzésében is jelentős szerepet kaphatnak.


A sorozatunkban megjelent Hasznos tanácsok hazai gyógynövényekhez című könyv kiadásával célunk, hogy könnyen áttekinthető formában közöljünk lényeges tudnivalókat mindazok számára, akik ezt az egyre népszerűbb gyógymódot kívánják alkalmazni. A 777 tanácsot, az egyes problémák, betegségek kezelésére, valamint a gyógynövényekre vonatkozó információkat csokorba gyűjtve, névsorba szedve találja meg az Olvasó.


Nemcsak hatásukra, hanem a növények gyűjtésére, felhasználási, elkészítési módjára is találhatnak tippeket. Sőt, könyvünk igyekszik betekintéssel szolgálni olyan gyümölcsök, zöldségek vagy éppen gabonafélék alkalmazásában is, amelyek gyógyhatással rendelkeznek. A gyűjtemény végén található gyógynövénykereső az egyes növények előfordulási helyét megadva segíti az eligazodást." (A Kiadó)

(Forrás:alexandra.hu Fotó:alexandra.hu, freedigitalphotos.net,Stinging_Nettle_by_franky242 )

Facebook oldalunkat itt találod!