Jump to content

A jó hallás, és a vitaminok 2.rész

2015. 08. 04. 11:19

Az előző cikkünkben átnéztünk néhány, a jó halláshoz elengedhetetlen tételt az étkezésünkből. Ismét szeretném kihangsúlyozni, ezek önmagukban nem javítják a hallást, de hiányuk biztosan rontja!

Lássuk hol is tartottunk a múltkor… Mit? Hol? Miben?

· D Vitamin: megtalálhatjuk a tojássárgájában, tőkehal olajban, makrélában, lazacban...
· A Vitamin: A kert vitaminja, avagy a brokkoliban, tökben, spenótban, sárgadinnyében. Továbbá ott lapul bizony a karalábéban, répában, édesburgonyában is!
· B12 Vitamin: Mindenféle tejtermékben! Tojásban, sovány marhahúsban, és ha a sarki ABC-ben kapunk fésűkagylót, azzal is sikeresen növelhetjük a bevitelét!
· Folsav: A teljesség igénye nélkül: Spenót, spárga, zöldborsó, saláta, mogyoró, paradicsomlé, tojás, eper, sárgadinnye… A szomszéd kertjéből kérhetünk még esetleg papayát, vagy avokádót is!
· Mangán: Gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs… Alma, barack, ananász, mazsola, szilva, és egyéb csonthéjasok.

Jó étvágyat kívánunk!

(Forrás, fotó:en.wikipedia.org)

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!