Jump to content

A fenyőmag, ami konzerválja az agy teljesítőképességét

2015. 09. 16. 12:30

Az ősi időkből fennmaradt gyógynövény, a páfrányfenyő, hatásos ellenszere az agy vérellátási zavara miatti teljesítménycsökkenésnek, szédülésnek, fülzúgásnak, időskori memóriavesztésnek, demenciának. A legjobb benne még is az, hogy káros mellékhatás nélkül képes serkenteni az agyműködést.

A Ginkgo biloba azaz páfrányfenyő, a kínai orvoslás alapköve. Gyógyhatását évezredekkel ezelőtt felfedezték. Először a keleti kultúrában terjedt el használata, majd az 1700-as évekre Nyugaton is felbukkant a csodafenyő. Azóta szerte a világon megtalálható, és előszeretettel alkalmazzák a páfrányfenyő leveleiből nyert kivonatot az agyműködés serkentése érdekében.

A kivonatok flavonoidokat tartalmaznak, melyek kitüntetett szerepet játszanak az egészség megőrzésében és a betegségmegelőzésben. A flavonoidok többek közt olyan hatást fejtenek ki a szervezetben, mint az antioxidánsok illetve serkentően hatnak a véredényrendszer működésére, javítják a hajszálerek működését, antibakteriális és gyulladás csökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.

A páfrányfenyő előnyös tulajdonságait a benne található nagy mennyiségű flavonoidoknak köszönheti. A páfrányfenyő kivonata segít fenntartani az egészséges vérkeringést, a szív- és keringési rendszer jó működését, főleg az erek optimális tonizáltságát és rugalmasságát. Mivel hatására megfelelő mennyiségű vér jut el az agyba, időskorban is támogatja a mentális funkciókat. A bőséges vérellátás miatt csökkennek a koncentrációs zavarok és a feledékenység. A gingko hatékony ellenszere az időskorban fellépő energiahiánynak és csökkenő intellektuális teljesítménynek is.

A páfrányfenyő mindemellett javítja az alvásminőséget is.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép provitamin.hu Forrás: biokalauz.hu/ otvenentul.hu)