Jump to content

Teljes felépülést ígér a visszér elleni csodakrém, de ne dőljön be

2016. 05. 30. 16:00

Az internetes hirdetések között nem ritka, hogy olyan terméket kínálnak eladásra, amely bár semmit nem ér, mégis sokakat érintő problémára ajánl megoldást. Ilyen a népbetegségnek számító és már a huszonéves korosztályt is érintő visszér.

Kialakulásának okai többek között a túl sok ülő- vagy állómunka, a súlyproblémák, a mozgásszegény életmód, vagy genetikai háttér áll. Már a felületes visszér kialakulásnál érdemes orvoshoz fordulni, csodakrémektől ne várjunk gyógyulást.

Antal Vali és olvasótábora többször belefut gyanús hirdetésekbe; és az életmód-tanácsadó mindig utána is néz az adott terméknek és a hirdetésekben feltüntetett referenciáknak.

„Nagyon érdekes, hogy nem reklámként adják elő, hanem gyártottak egy bloggert, aki saját tapasztalatként feltüntetve kezd el áradozni, mint aki már mindent kipróbált, és minden teljesen használhatatlan volt. Viszont ekkor rátalált a krémre, és ettől eltűntek a visszerei” – mondta Antal Vali egy, a legsúlyosabb visszereket is gyógyító krém hirdetését mutatva.

A termék teljes felépülést ígér - ezt azonban egy krémtől elvárni, főleg ilyen súlyos tünetek mellett, nem reális.

„Ha ez így lenne, akkor valószínűleg a szakmám jó részére nem lenne szükség” – vélekedett Dr. Sótonyi Péter, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika sebésze.

A visszerek kialakulásakor a vénákban lévő billentyűk nem zárnak rendesen, és csúnyán kitüremkedhetnek.

„A visszér kicsit olyan, mint a sérv: ami egyszer már kijött, magától nagyon ritkán megy vissza. Tünetileg lehet kezelni, életmódváltással, kompressziós harisnya, rugalmas pólya alkalmazásával, de eljuthatunk olyan szintre, hogy visszérműtétre van szükség” – mondta az orvos.

A krém közel 10 ezer forintba kerül, és nem meggyőző az sem, hogy a terméket ajánló bloggerről sincs túl sok információ.

Idővonalán semmi más nincs, csak visszérreklámokkal kapcsolatos információk. Nincs munkahelye, nincsenek iskolái, barátai. Ismerősei hasonló reklámozással foglalkozó oldalak. Nincsenek élő ismerősei, és semmi sincs kitöltve az adatai közül, de gyanúsak a referenciaképek is.

„Sok képnél gyanús lehet, hogy ugyanaz a láb szerepel-e rajta, vagy beraktak egy visszeres, illetve  egy hozzá hasonló nem visszeres lábat” – mondta Antal Vali.

Már a felületes visszér kialakulásnál érdemes orvoshoz fordulni.

Annyira tágulttá válhatnak az ágak, hogy azokat csak műtéttel lehet eltávolítani, és vannak olyan gyulladásos visszérbetegségek, melyekre viszont nagyon jók a kenőcsök és használjuk a hétköznapi gyakorlatban is – mondta Dr. Szentkereszty László, Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgáltatának rendelésvezető főorvosa, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy öngyógyításba semmiképpen ne kezdjünk.

 

Kép: indiatimes.in Forrás: hirado.hu | szeniormagazin.hu | biokalauz.hu