Jump to content

Gyógyszert csak gyógyszertárból

2016. 08. 25. 09:05

Hiába szerezhető be ezernyi helyen a szükséges pirula, kockáztatni nem éri meg. A gyógyszertárakban csak biztonságos gyógyszert lehet vásárolni, szemben az internettel.

Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy Magyarországon a hivatalos kereskedelembe hamis gyógyszer még nem került. A gyógyszertárakban a biztonság 100 százalékos, ezért is ajánlott ott vásárolni - tette hozzá.

Az államtitkár kifejtette: az interneten ugyanakkor megjelentek a hamis készítmények, amelyek valójában más hatóanyagot tartalmaznak. Olyan készítményt is kínálnak, amely vényköteles lenne, továbbá az egészségre veszélyes szerek is előfordulnak.

Ezért is fontos, hogy a hamis gyógyszerek elleni szabályozást szigorították, a különböző hatóságok is hatékonyabban léphetnek fel - jelentette ki. Példaként említette, hogy a hamis készítményeket kínáló honlapokat elérhetetlenné teszik, továbbá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján közzétették a már ismert hamis készítmények listáját.

A kórházi adósságállomány kezeléséről az államtitkár elmondta, hogy a kormánynak és a kórházszövetségnek is megvannak a tervei. Remélhetőleg az év második felében elkészül a kórházi gazdálkodást átalakító jogszabály - tette hozzá.

 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
Forrás: szeniormagazin.hu/MTI | Kép: pixabay.com