Jump to content

Együttműködési megállapodást kötött az Egis az üzbég gyógyszerhatósággal

2023. 10. 13. 20:50

Együttműködési megállapodást írt alá az Egis Gyógyszergyár Zrt. Üzbegisztán gyógyszerhatóságával a közép-ázsiai ország fővárosában, Taskentben - közölte az Egis csütörtökön az MTI-vel.

Az együttműködést az üzbég gyógyszeripari szabályozás fejlesztésével és a gyógyszerekhez való hozzáférés javításával indokolták. A megállapodás alapján az Egis szakmai támogatást nyújt az üzbég gyógyszeripari szabályozás fejlesztéséhez, a hatóság munkatársainak szakmai fejlődéséhez. A felek kiemelt figyelmet fordítanak a rendszeres információmegosztásra és tapasztalatcserére, amely a közlemény szerint fontos a minőségi problémákkal küzdő üzbég gyógyszerpiac számára.

Az Egis bízik az üzbég gyógyszerpiac hosszú távú fejlődésében, mivel az ország népessége gyors ütemben gyarapodik, gazdasága jelentős mértékben nő. Az éves gyógyszerforgalom már most is 1,6 milliárd dollár (csaknem 600 milliárd forint), és Üzbegisztán elkötelezett a gyógyszeripari szabályozás fejlesztése és a gyógyszerekhez való hozzáférés javítása iránt - tették hozzá.

Az Egis a franciaországi székhelyű Servier csoport tagja, termékeit saját márkanéven 17 országban értékesíti, készítményei 62 országban érhetők el. Legfontosabb terápiás területük a szív- és érrendszer, a központi idegrendszer - olvasható a cég honlapján.

A nyilvánosan elérhető éves beszámoló szerint az Egis a legutóbbi, 2022 szeptemberével zárult üzleti évében több mint 219 milliárd forint értékesítési árbevételt és 33,35 milliárd forint nettó eredményt ért el. Az előző üzleti évet 193,7 milliárd forint árbevétellel és 19,5 milliárd forint nyereséggel zárta.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)