Jump to content

Előzzük meg a cukorbetegség késői szövődményeit!

2015. 07. 26. 20:00

Közérthető, hasznos tanácsok a teljes értékű életért

A cukorbetegség diagnózisával a beteg élete gyökeresen megváltozik. Állandó kezelésre van szüksége, át kell alakítania étrendjét, életébe napi többszöri vércukormérést kell beépítenie. Legyenek azok a szürke hétköznapok, a vakációk vagy a családi ünnepek, mindent meg kell tennie azért, hogy vércukorszintje a kellő határértékek között maradjon.


Mindez sok-sok odafigyelést, olykor lemondást, s talán még több akaraterőt követel. Olykor nagy a kísértés, hogy felrúgja az új szabályokat, ha semmilyen panaszt nem tapasztal, csupán a vércukormérő, vagy a laborlelet mutatja, hogy az érték nem stimmel. A betegség késői szövődményei alattomosan alakulnak ki, sokáig nem okoznak tüneteket. Ne várja meg, amíg az ajtóban kopogtatnak, hiszen az orvostudomány modern eszköztára a beteg együttműködésével karöltve hosszú évtizedekre teljes értékű, szövődményektől mentes életet biztosíthat, valamint van mód arra is, hogy a már kialakult szövődmények előrehaladásának ütemét lassítjuk vagy akár megállítsuk.


Kiadványunk célja, hogy a betegség késői szövődményeiről közérthető információval, megelőzésükről sok-sok hasznos tanáccsal szolgáljunk, amelyek birtokában a cukorbetegek tudatosan tehetnek meg mindent egészségük védelméért.

Kiadó:ZAFÍR PRESS, Oldalak száma:24, Borító:PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT, Súly:50 gr, Kiadás éve:2015