Jump to content

Őszülés, vitaminhiány miatt

2015. 10. 01. 12:30

Az őszülés legfőbb okai: a stressz és az öröklött hajlamok, ám van egy kevéssé ismert tényező, ami sokak hajszálát megfehéríti, ez nem más, mint a vitaminhiány.

Tény, hogy az öröklött gének nagyban befolyásolják az őszülés elkezdődését, és azt ugyan nem lehet megakadályozni, viszont lassítani igen. A stressz okozta őszüléssel sincs másként a dolog, viszont a vitamin- és ásványi anyag hiányból fakadó, helytelen táplálkozás miatt kialakuló őszülés igen is gátolható, redukálható.

A hiánybetegség miatt őszülés a B12 vitaminhiány, és a vérszegénység, azaz vashiány számlájára írható. A vitaminhiányos állapot során gyengül a szervezeten belüli oxigénszállítás, aminek következtében könnyebben elhalnak a hajszálak is, illetve kezdetét veszi a hajkorona fehérbe borulása.

A helytelen táplálkozás következtében is őszülhet a haj. Ez nagyban összefügg a szegényes és egyhangú étrenddel, aminek következtében nem kerül elég vitamin és tápanyag a szervezetbe, így a hajszálak elkezdenek fehéredni.

A korai őszülés további oka lehet szervi probléma. A pajzsmirigy betegség. A mirigy túl-, vagy alulműködése képes olyan tüneteket produkálni, hogy az ember hirtelen nem is tudja hova tenni. Ezek között gyakoriak a bőrt érintő tünetek, az elhízás vagy hirtelen fogyás, a menstruációs problémák, illetve az őszülés is.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: ask.com)