Jump to content

Több nő spórol rendszeresen a nyugdíjára, mint férfi

2016. 01. 01. 16:00

Az egyszeri díjas nyugdíjbiztosítást kötők 52 százaléka, míg a rendszeres díjas nyugdíjbiztosítást kötők 57 százaléka nő a K&H Biztosító ilyen biztosításokat kötött 4 ezer ügyfele közül.

November végén 472,2 millió forintot tett ki a rendszeres díjas nyugdíjbiztosítások éves állománydíja a K&H Biztosítónál, ami éves összevetésben 112 százalékos növekedést jelent. A 4 ezer megtakarító több mint 80 százaléka ilyen biztosítást kötött. Ugyanebben az időszakban 28 százalékkal, közel 600 millió forintra nőtt az egyszeri és eseti díjas ilyen biztosítások értéke.
A 20 százalékos, maximum 130 ezer forintos támogatás két éve jár a nyugdíjbiztosításokra. A társaság az egyszeri díjas nyugdíjbiztosításokat tavaly januárban, a rendszeres díjas konstrukciókat pedig tavaly júliusban vezette be, és azóta folyamatosan nő az ügyfelek száma és az állomány is.

Az egyszeri díjas nyugdíjbiztosítások esetében kiegyenlített a nemek aránya: az ügyfelek 52 százaléka nő, 48 százaléka pedig férfi. Ugyanakkor a rendszeres díjas nyugdíjbiztosítások a nők körében népszerűbbek, ott 57 százalék a nők aránya.
Az egyszeri díjas nyugdíjbiztosításokat választók körében az átlagéletkor 41 év. A legfiatalabb ügyfél 23, a legidősebb pedig 53 esztendős. Az egyszeri díjas ügyfelek inkább az óvatos befektetéseket kedvelik: a megtakarítások 90 százaléka - legalább részben - tőkevédett eszközalapokban található. Az egy ügyfélre jutó eddig felhalmozott átlagos nyugdíjcélú megtakarítás értéke jelenleg 800 ezer forint.

A rendszeres díjú nyugdíj konstrukcióknál valamivel alacsonyabb, 39 év az átlagéletkor. Egy-egy ügyfél átlagosan havonta 13,3 ezer forintot tesz félre. Ez azonban az év végén emelkedni fog, mivel aki teheti, az kiegészíti az évközi befizetéseit, ezzel maximalizálva az állami támogatást.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: huffpost.com Forrás: szeniormagazin.hu/MTI)