Jump to content

Betegjogokat ismertető plakátsorozatot készül

2016. 05. 08. 12:32

A betegek, kiemelten a beteg gyermekek jogairól és a gyógyszertári ellátáshoz köthető betegjogokról és kötelezettségekről készít plakátsorozatot az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ.

A központ közleményében azt írta: a betegjogokról szóló plakátokat a fekvőbeteg-, a járóbeteg- és az alapellátási intézményekben helyezik ki a következő hetekben.

Céljuk, hogy a biztonságos és panaszmentes betegellátás érdekében hasznos információkkal segítsék a betegeket, hozzátartozóikat valamint az egészségügyi dolgozókat. Emellett úgy vélik, a plakátok "hasznos eszközül szolgálhatnak az egészségügyi ellátások során az orvos-beteg közötti hatékony együttműködés és kommunikáció megteremtéséhez" - hangsúlyozta az OBDK.

A plakátsorozat elsődlegesen a különböző betegellátási helyzetekben - a kórházi-, gyógyszertári ellátás, a gyermekek egészségügyi ellátása során - érvényesíthető legfontosabb betegjogok ismertetésével kívánja a lakosság figyelmét felhívni az őket megillető jogokra, ezzel növelve - mint kiemelték - "az egészségügyi szolgáltatást igénybe vevők jogtudatosságát".

Az OBDK kezdeményezését a betegek megfelelő tájékoztatása és a betegjogok fokozott védelme érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára támogatja - olvasható a közleményben.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: petfinder.com Forrás: szeniormagazin.hu/hirado.hu)