Jump to content

Ingyenes védőoltások kaphatók Érden

2016. 07. 07. 19:30

Bizonyos ajánlott védőoltások ingyenessé váltak a helyiek számára, ami komoly megtakarítást jelent a szülők számára.

Az ajánlott oltások ingyenessé tételével tízezres nagyságrendű összeget spórolhatnak meg a családok, például a fertőző agyhártyagyulladás, illetve a bárányhimlő elleni védőoltást korcsoporttól, jövedelemhatártól és a vakcina fajtájától, árától függetlenül mindenki ingyen megkapja.

A város támogatásával ingyenessé vált védőoltások között a fiúk HPV elleni védőoltásának díjmentessé tétele is szerepel, mert ez még jövedelemhez és életkorhoz kötött. Ugyanakkor a következő fél év tapasztalatai, illetve12 millió forintos keret fennmaradó része alapján dönti majd el a közgyűlés, hogy ebben az esetben is eltöröljék-e a jövedelmi, életkori kritériumokat.

Ugyan ez a vakcina a lányok esetében ingyenes.

Egyszerű folyamat

A támogatási metódus egyszerű: a vakcinát a gyermekorvos írja fel és adja be, illetve a szülő váltja ki a gyógyszertárban, az árát pedig az önkormányzat a leadott blokk ellenében, az oltás beadása után megtéríti.

A fertőző agyhártyagyulladás és a bárányhimlő elleni védőoltásokat a veszélyeztetett gyermekek (két év alattiak, valamint a közösségbe járó, krónikus megbetegedésben szenvedő vagy rossz szociális körülmények közt élő gyermekek)számára a továbbiakban is ajánlják, mert komoly tüneteket, fatális kimenetelű szövődményeket okozhat az agyhártyagyulladás.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: pixabay.com)