Jump to content

Mi lesz a zikalázzal, ha elutasítják a megfékezését?

2016. 07. 26. 16:05

Nem támogatják a Zika vírus elleni harcot az amerikaiak? Elutasították Barack Obama javaslatát.

Az elnök eredetileg 1,9 milliárd dollár megszavazását kérte, és a parlamentben végül 1,1 milliárdot biztosító törvényjavaslatról szavaztak volna. A javaslat azonban a szenátusban, a demokrata párti szenátorok ellenállásán elbukott.

"Felelősségteljes törvényjavaslatot dolgoztunk ki, a zikavírus elleni küzdelem támogatásának mértékében mindenki egyetértett, a törvényjavaslat bölcsességet tükrözött" - mondta Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke az ABC televíziónak nyilatkozva. Majd hozzátette: "A demokraták azonban valamilyen okból úgy döntöttek, hogy politikát csinálnak belőle".

A demokrata párti politikusok azzal próbáltak érvelni, hogy a törvényjavaslatban nem találtak elégséges kompromisszumot, és a megajánlott összeg nagy részét az ő álláspontjuk ellenére a republikánusok az abortuszt támogató Planned Parenthood (Tervezett szülőség) nevű szervezet támogatásából vonták volna el.

Csütörtök volt egyébként az utolsó napja a kongresszus ülésszakának, hét hétig szünetel a munka a szövetségi törvényhozásban.

A kongresszus a nyári szabadság előtti utolsó döntéseivel még elfogadta a mentális betegségek kezeléséről, illetve ennek finanszírozásáról szóló - szintén a republikánusok által előterjesztett - törvényt, az ópiumtartalmú gyógyszerekkel történő visszaélések visszaszorítását célzó törvényt, továbbá azt a jogszabályt, amely előírja, hogy azokon a termékeken, amelyek génmódosított anyagot tartalmaznak, ezt kötelezően meg kell jelölni.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
Forrás: szeniormagazin.hu/MTI | Kép: ytimg.com