Jump to content

A magyar orvosi alkalmazás, ami világsikert futott

2016. 07. 30. 16:00

Orvostanhallgatóknak szánt alkalmazásával harmadik helyezést ért el a Microsoft Imagine Cup fejlesztői világversenyen a magyar InSimu csapat.

Az egészségügyi oktatást forradalmasítanák a fiatal magyar feltalálók. Az InSimu csapat még MedCases néven nyerték meg a tavasszal rendezett helyi, majd regionális döntőt, most a Microsoft Imagine Cup fejlesztői világversenyen lettek harmadikok, World Citizenship kategóriában.

Fejlesztésüket, az InSimu Patient alkalmazást az amerikai versenyen a szakértők tudományos szempontból is forradalminak nevezték.

A jövőben ezzel az alkalmazással kockázatmentesen és a jelenleginél sokkal jobb eredménnyel lehet tanítani az orvosi diagnosztikát, így javítva a betegek esélyét a helyes diagnózisra és a gyógyulásra – állt az értékelésben.

Az orvostanhallgatók és fiatal orvosok a virtuális valóságban, szimulált betegeken és a diagnosztikus módszerek teljes skálájának felhasználásával, emberéletek veszélyeztetése nélkül készülhetnek fel a jövőbeli klinikai hivatásukra.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
Forrás: szeniormagazin.hu/hirado.hu| Kép: pixabay.com/