Jump to content

Új mobil digitális röntgenrendszer született

2016. 11. 29. 09:05

A Samsung már ötödik éve vesz részt az Észak-Amerikai Radiológiai Egyesület (RSNA) éves találkozóján, ahol most újabb technikai mérföldkővel mutatkozott be.

„Ötödik alkalommal veszünk részt az RSNA rendezvényén, amely a legjelentősebb esemény a radiológia területén”- mondta Dongsoo Jun, a Samsung Electronics Orvosi és egészségügyi készülékekkel foglalkozó üzletágának elnöke és a Samsung Medison vezérigazgatója.

A nívós rendezvényen mutatták be a GM85 névre keresztelt mobil digitális röntgenrendszert, és számos más orvosi képalkotó megoldásokat be a prémium minőségű mobil digitális röntgenkészülékektől kezdve az élvonalbeli ultrahang-berendezésekig. Emellett az RSNA vállalati szimpóziumának szekcióülésén tartott előadásban arról az új klinikai kutatási vizsgálatról esett szó, amely demonstrálja, hogyan járul hozzá a Samsung legújabb ultrahang-technológiája a magasabb szintű betegellátáshoz.

„Termékeink sokoldalúságát az is bizonyítja, hogy az egészségügyi szolgáltatók műszereink újabb és újabb innovatív alkalmazásmódjait fedezik fel” - állapította meg Philip Sullivan, a Samsung NeuroLogica elnök-vezérigazgatója. - „Az RSNA kiváló lehetőséget biztosít a radiológusoknak arra, hogy megismerjék sokrétű módszereinket, amelyekkel segítjük a kórházakat, az orvosokat és a betegeket.”

Digitális radiográfia (DR)

GM85

Könnyedén navigálható, kompakt felépítésű műszer. Mivel szélessége mindössze 555 mm, és súlya csak 349 kg, a GM85 szűk helyeken is könnyen alkalmazható, akár egy liftben is. Tartóoszlopa összecsukható, így amellett, hogy a készülék kis térben is jól navigálható, a mozgatás ellenére a képminőség kiváló lesz. A rendszer mozgatásakor adaptív soft-driving vezérlés és elülső ütközésérzékelő teszi a navigálást még biztonságosabbá.

Az S-Vue a kiváló minőségű képeket előállító fejlett képalkotó technológia motorja, amely növeli a képélességet és képtisztaságot. A SimGriddel kiváló minőségű felvételek készíthetők a megszokott rács alkalmazása nélkül is. Emellett, a radiológiai szakembereknek kevesebbszer kell a felvételeket újra elkészíteniük.

A GC85A további újdonságokkal egészíti ki a radiográfia munkamenetét:

A Fast Stitching továbbfejlesztett összefűzéses technológiánknak köszönhetően, a feldolgozási idő 31 százalékkal csökkent az eredeti GC85A típus munkaidejéhez képest. A feldolgozás sebességének növelése azt jelenti, hogy a radiográfiai szakemberek hamarabb kapják meg a felvételeket a vizsgálatot követően. A gyors összefűzés az azon betegekre nehezedő nyomást is csökkenti, akiknek nehezére eshet, hogy sokáig álljanak egyhelyben, mozdulatlanul. Az új technológiának köszönhetően a páciensek hamarabb elhagyhatják a röntgenhelyiséget.

SimGrid: Ez az újdonság egyszerűsíti a munkafolyamatot, mert hordozható rács nélküli működést tesz lehetővé, így a műveletet végző személy csuklójára nehezedő terhelés csökkenthető. A SimGriddel a hordozható rácsok esetében gyakori igazítási hibák is kiküszöbölhetők, amelynek eredményeképpen a felvételek száma csökken, és a betegek elégedettsége nő.

A Bone Supression technológiának köszönhetően a mellkasfelvételen a csontok megjelenítése kevesebb hangsúlyt kap, így a lágyszöveti részek jobban kivehetők a képen.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: samsung)