Jump to content

Hargitába utaznál, de félsz a kanyarótól?

2017. 03. 28. 17:05

A megyei bontású statisztika szerint Romániában összesen 3911 kanyarós megbetegedést, és a betegség szövődményei következtében 17 halálesetet regisztráltak.

A statisztikában a székelyföldi Hargita megye csak 19 megbetegedéssel szerepel, és Kovászna megye pedig azon négy romániai megye egyike, amelyikben egyáltalán nem regisztráltak kanyarós megbetegedést.

A Székelyföld egy kisebb részét is magába foglaló Maros megye azonban 326 esettel a negyedik a megbetegedések megyékre bontott statisztikájában. Az esetek többségét az ország nyugati, dél-nyugati térségében: Krassó-Szörény megyében (853), Temes megyében (747) és Arad megyében (713) jegyezték.

Borboly Csaba a Hargita megyei önkormányzat elnöke közölte: levélben kéri Magyarország konzuli szolgálatát, hogy nyugtassa meg a Hargita megyébe utazni kívánó magyarországi lakosokat, nincs okuk aggodalomra. Hozzátette: felvette a kapcsolatot Tar Gyöngyivel, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetőjével is, aki megerősítette, hogy nincs kanyaróveszély Hargita megyében.

Az önkormányzati vezető közölte: egy gyergyói szálloda vezetője hívta fel a figyelmét arra, hogy a romániai kanyarójárvánnyal kapcsolatos magyar konzuli tájékoztató Hargita megyét is említi, és ez hátrányt okozhat a megye idegenforgalmának.

 

 

 

(Forrás: vakaciozzunk.hu | szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)