Jump to content

Meghalt a férfi, aki több mint fél évszázadot volt kórházban

2017. 05. 04. 09:05

A brit kórháztörténelemben példátlan volt a napokban elhunyt veterán története: soha senki nem töltött még 56 évet egyhuzamban kórházban.

James Morris, aki katonaként Németországban szolgált, 1962-ben autóbalesetet szenvedett, és orrát, csípőcsontját törte. Amikor utóbbit műtötték, leállt a szíve. Később vegetatív állapotban szállították az Észak-Lanarkshire-i grófságban lévő Airdrie Wester Moffat Kórházba.

A férfi testvére Karl Morris, bátyja halálát követően kezdett utánajárni az egykori baleset okainak. Egyes értesülések szerint az ifjú katona már több mint 24 órája nem aludt, amikor dzsipjével nekihajtott egy fának és felborult. A balesetet kisebb sérülésekkel megúszta, ám a kórházi műtőasztalon bekövetkezett szívleállás végzetes változásokat hozott az életében. Öccse, Karl Morris elmondta, hogy a kórházi személyzet szerint senki nem töltött olyan hosszú időt egyetlen kórházban, mint testvére, aki 21 éves volt, amikor beszállították.

"Az évek során megtaláltuk a módját, hogy kommunikáljunk vele. Mentálisan köztünk volt, de egyáltalán nem tudott kommunikálni velünk. Három szót - otthon, pub és lovak - tanult meg ismét, a három kedvencét. Gyakran vittük őt üdülni, és a személyzet tudta, mennyire szereti a pubot, ezért időnkét kivitték őt oda" - idézte a férfit a BBC News.

James Morrist az édesanyja látogatta rendszeresen, illetve testvére. A kórházban töltött évtizedek alatt a kórházi személyzet is már szinte „családtagként” tekintett a férfira. A Wester Moffat Kórház illetékese közölte, hogy James Morris 54 éven át volt a betegük, két évet korábban más kórházakban töltött. A skót kórházban elhunyt veterán 75 éves volt, és összesen 56 évet töltött egészségügyi intézményben, 54-et ugyanabban a kórházban.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)