Jump to content

Jól teljesít az életmentő, magyar fejlesztésű szívdiagnosztikai készülék

2018. 01. 23. 17:45

Az okostelefonnal működő, névjegykártya méretű eszköz gyakorlatilag bárhol, bármikor használható stroke, ritmuszavar és hirtelen szívmegállás kockázatszűrésére és diagnosztizálására.

 

Mint már beszámoltunk róla, az EKG és szívdiagnosztikai Sanatmetal WIWE orvosi és lakossági használatra készült, a Városmajori Szív- és Érgyógyász Klinikán is használják.

A készülék első bekapcsolása előtt le kell tölteni hozzá Android vagy iPhone mobilokra a programját, majd bekapcsolni az okostelefon Bluetooth-át, s csatlakoztatni a két készüléket.

Két ujjunkat a készülékre helyezve, egy perc alatt elkészül a részletes diagnózis.

A WIWE az alapvető adatokat a mobilra küldi, amelyen zöld, sárga vagy piros jelzéssel, félreérthetetlenül mutatja, minden funkciót rendben talált-e a készülék.

A Sanatmetal idén is számos kampánnyal, programmal és termékfejlesztéssel tervezi elősegíteni a szív – és érrendszeri betegségek megelőzését, a problémákról való tudatosság növelését.

A prevenció egyik kiemelkedő eleme lesz, hogy a WIWE mobil EKG csatlakozik a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 – Megelőzés Éve 2018-2019” című, 74 szakmai szervezet összefogásával útnak induló programhoz, mely minisztériumok, államtitkárságok, kormányzati szervek, tudományos társaságok, civil szervezetek közös és összehangolt munkájával valósul meg.

Ennek keretében ingyenes, az országot lefedő EKG szűrőprogramot és életmód tanácsadást biztosítanak a lakosság számára 400 helyszínen, szűrőkamion segítségével.

A szűrőprogramon kívül több hazai és nemzetközi szívegészségügyi, prevenciós programon és egészségügyi innovációs kongresszuson, kiállításon is részt vesz majd a WIWE, mint például a február végén Barcelonában megrendezésre kerülő Mobile World Congress, a nagy sikerű Szívünk Napja, vagy a düsseldorfi MEDICA.

Tervezik az algoritmus fejlesztését, hogy még több betegség, még pontosabb szűrését végezhesse a WIWE, illetve egy újabb mérő funkció hozzáadása is tervben van az EKG, véroxigén és pulzus mérése mellett.

A fejlesztés idei első mérföldköve, hogy már elkészült egy terheléses EKG prototípusa, melynek célja a szívinfarktus kiszűrése, megelőzése, és a sportolói teljesítmény biztonságos maximalizálását segíti majd elő.

Több mint 10 EU tagállamban indult el a készülék értékesítése. Szlovákiában, Csehországban az Apple prémium üzleteiben, Görögországban a Telekom boltokban, Portugáliában pedig már a Vodafone-nál is elérhető a WIWE.

(Forrás: szeniormagazin.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)