Jump to content

Már visszavihetők a minőségi hibás valsartan hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek

2018. 07. 31. 16:00

Július 30-augusztus 31-ig vihetik vissza a betegek a forgalomból kivont, minőségi hibás valsartan hatóanyagú gyógyszereket a patikákba - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az OrientPress Hírügynökséggel.

Az OGYÉI arra hívja fel az érintettek figyelmét, hogy a gyógyszertárak betegenként maximum 2 doboz bontatlan, lejárati időn belüli készítményt vehetnek vissza, a betegek a gyógyszer visszavétel időpontjában érvényes térítési díjának megfelelő összeget kapnak kézhez. A térítési díjat a közgyógyellátásra jogosult betegek is megkapják.

A közlés szerint a hibás készítményeket bármely gyógyszertárba vissza lehet vinni, a visszavételhez számla (blokk) nem szükséges, a bontott és/vagy lejárt szavatosságú készítményeket a gyógyszertárakban található hulladékgyógyszer gyűjtésére kihelyezett dobozba helyezhetik el.

Az OGYÉI a gyógyszertárakat az elszámolás módjáról külön levélben már tájékoztatta. A hibás hatóanyag-tartalmú készítmények listája itt érhető el!

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;orientpress | Kép: pixabay.com)