Jump to content

Szokatlanul forró hétre készülhetünk

2018. 08. 06. 10:33

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az év eddigi legmelegebb hete jön, de a maximumrekordok várhatóan elmaradnak - közölte hétfőn a Facebook-oldalán a szervezet.

 

Szerdától péntekig jó eséllyel fölülmúlja az év eddigi legmagasabb maximumát (36.6 Celsius fok Budakalász július 29.) a hőmérséklet - közölte a Meteorológiai Szolgálat. Mint írják, "bár a 36, esetleg 37 fok közeli csúcshőmérséklet nem lesz jellemző, de az országban egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz, mint a 30-hoz." Ez az időszak hozhatja az év eddigi legmelegebb napjait. Ez természetesen egyáltalán nem ritka augusztus első felében - teszik hozzá. Jól mutatja ezt, hogy az erre az időszakra érvényes napi maximumrekordok (39, 40 fok körüli értékek) várhatóan jócskán elmaradnak.

A jelenlegi számítások szerint péntek délután/este, szombatra virradóan, egy nyugatról érkező és felettünk lassuló, majd gyengülő/feloszló front a Dunántúlra, esetleg a középső megyékbe még érdemi (akár 5-8 fokos) bár átmenetinek tűnő enyhülést, felfrissülést hoz, de a keleti harmadban ennek hatása már alig lesz érezhető (ebben jelentősebb változások is lehetnek a következő napokban).

További részletek, frissülő információk az Országos Meteorológiai Szolgálainternetes oldalain.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;orientpress | Kép: pixabay.com)