Jump to content

Idén ősszel is várható nyugdíjprémium

2018. 08. 17. 16:00

A kormány célja, hogy sikeres gazdaságpolitikájának eredményeiből minden magyar ember részesülhessen. Így amennyiben a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a nyugdíjasok az idei évben is számíthatnak nyugdíjprémiumra.

A polgári kormány megbecsüli a nyugdíjasokat, akik az elmúlt évtizedekben munkájukkal és a családban betöltött szerepükkel nagymértékben hozzájárultak az ország gyarapodásához. A kormány célja, hogy sikeres gazdaságpolitikájának eredményeiből minden magyar ember részesülhessen. Így amennyiben a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a nyugdíjasok az idei évben is számíthatnak nyugdíjprémiumra – tájékoztatott a Pénzügyminisztérium.

Közölték, az ellátások értékállóságának garantálásán túl a gazdasági növekedés függvényében nyugdíjprémium is megilleti az érintetteket. Erre akkor nyílik lehetőség, ha a GDP-bővülése meghaladja a 3,5 százalékot, miközben a költségvetési hiány mértéke is a tervek szerint alakul.

A tárca számításai szerint az idei év egészében 4,3 százalékkal nőhet a gazdaság, aminek elérését a legfrissebb 4,5 százalékos féléves adat is alátámasztja. Ebben az évben 32 milliárd forintot különített el a kormány ennek kifizetésére. Magyarország történetében először tavaly kaphatott minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő egyszeri, átlagosan 12 ezer forintot. 

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;profit7 | Kép: pixabay.com)