Jump to content

Több mint háromszázmillió forintból újul meg a szülészet az egri kórházban

2019. 12. 16. 09:00

Két lépcsőben, összesen több mint háromszázmillió forintból korszerűsítik a szülészetet és az osztályhoz tartozó kórtermeket az egri Markhot Ferenc Kórházban – tájékoztatott az intézmény.

A közlemény szerint a Családbarát szülészet pályázati program első körében csaknem 213 millió forint állami támogatást kapott a Markhot Ferenc Kórház. A jelenleg is folyó beruházás során ebből a forrásból újul meg az orvostechnikailag és műszakilag elavult szülészet.

A várhatóan a jövő év elejére elkészülő fejlesztés részeként kicserélik a belső nyílászárókat, az álmennyezeteket, valamint a padló- és falburkolatokat.

Öt egyágyas és egy kétágyas szülőszobát, továbbá egy vajúdóhelyiséget alakítanak ki, külön vizesblokkokkal. A szülőszobákban új ágyakat helyeznek el, míg a munkatársaknak személyzeti öltözőt, pihenőhelyiséget és teakonyhát létesítenek.

A pályázat második körében – amelyben 10 fővárosi és 43 vidéki kórház infrastrukturális fejlesztéseit, illetve eszközbeszerzéseit finanszírozza az állam – a Markhot Ferenc Kórház 79 millió forintot nyert a szülészeti osztály kórtermeinek felújítására. A tervek szerint jövőre megvalósuló projekthez az intézmény saját forrásból további 40 millió forinttal járul hozzá.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)