Jump to content

Az EU 500 ezer tesztkészletet küldött az Afrikai Unió országai számára

2020. 09. 02. 09:00

Az Európai Unió (EU) tagállamaival együttműködésben 500 ezer tesztkészletet küldött az Afrikai Unió (AU) országai számára a koronavírus-járvány hatékony kezelésére - közölte az Európai Bizottság kedden.

Az etiópiai Addisz-Abebában található afrikai betegségmegelőzési központba érkező tesztkészleteket a német kormány ajánlotta fel. A hozzájárulás a járvány afrikai terjedését fékező, 10 millió eurós (mintegy 3,5 milliárd forintos) azonnali uniós támogatási csomag részét képezi.

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos a támogatással összefüggésben azt hangsúlyozta, hogy Európa és Afrika közös érdeke a járvány megfékezése és kezelése. Az unió ezért alapvető orvosi felszereléseket biztosít azon országok számára, ahol azokra a legnagyobb szükség van - közölte.

"Vagy együtt győzzük le a koronavírust világszerte, vagy egyáltalán nem sikerül ezt megtennünk" - fogalmazott Gerd Müller, Németország nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős minisztere a szállítmány indításakor. A koronavírus jeleit mutató emberek tesztelésének felgyorsítását célzó partnerség támogatásával Németország az unióval együttműködésben biztosítja, hogy a tesztek széles körben elérhetőek legyenek Afrikában - tette hozzá.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)