Jump to content

Hatalmas robbanás előtt áll az egészségügyi digitalizáció

2021. 11. 10. 13:52

Jelenleg a big data, a távgyógyítás és a telemedicina a legforróbb területek.

A pandémia erőteljesen rányomta bélyegét az egészségügyi digitalizációra az elmúlt időszakban. A korlátozások és távolságtartási szabályok miatt előtérbe került a telemedicina és a távgyógyítás, továbbá az egészségügyi adatok strukturált, digitális felhasználása is egyre inkább reflektorfényben van.

A Budapesten szeptember végén megrendezett Digital Health Summit konferencia számos nemzetközi és magyar szakértő részvételével a szektorban zajló digitális forradalom legfrissebb trendjeit mutatta be.

Robbanásszerű növekedés előtt áll ez a terület hazánkban és világszerte is. Szakértők szerint a digitális megoldások piaca a 2019-es 175 milliárd dolláros szintről 2025-re eléri majd a 660 milliárd dollárt. A folyamatra a koronavírus-járvány katalizátorként hat, hiszen számos járványkezeléssel kapcsolatos kihívásra is a digitalizáció ad választ.

Az IoT Zóna műsorban a rendezvény alapító-főszervezővel, Molnár Ritával beszélgettünk a többi között a telemedicináról, a viselhető eszközökről, és arról is, hogy mi a legnagyobb akadálya a robotok megjelenésének a kórházakban - írja az iotzona.hu.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)