Jump to content

Tavaly 25 százalékkal nőttek az OTP Egészségpénztárba érkező befizetések

2024. 03. 19. 19:16

Az OTP Egészségpénztárba tavaly 23,5 milliárd forintot fizettek be a tagok és a munkavállalók, amely 25 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a tavalyi 20,5 milliárd forint egyéni és 3 milliárd forint munkáltatói befizetés után az egészségpénztár-tagok 4,1 milliárd forintról dönthetnek, és amennyiben rendelkeznek az szja-visszatérítésről, akár 150 ezer forintot is kaphatnak pluszban adóvisszatérítés formájában.

Tavaly 37 ezer új tag csatlakozott az OTP Egészségpénztárhoz, 19 százalékkal több, mint egy évvel korábban, az igénybe vett szolgáltatások értéke 34 százalékos emelkedéssel meghaladta a 22 milliárd forintot - közölték.

Az elköltött összegek alapján első helyen továbbra is a gyógyszerkiadás áll, amely 32 százalékkal nőtt 2023-ban. A magánegészségügyi szolgáltatásoknál a fogászat és a nőgyógyászat a legnépszerűbb, 30 százalék feletti emelkedéssel, de a laboratóriumi szolgálatatásokra költött összeg is 27 százalékkal nőtt.

A tájékoztatás szerint 2023 szeptembere óta az OTP Egészségpénztár tagjai élhetnek a kártyaösszekötés lehetőségével is, így nem kell külön feltölteni pénztári egyenlegüket, elegendő a pénztári kártyájukkal fizetni.

Budai József, az OTP Egészségpénztár és az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgató a közleményben elmondta: a kártyaösszekötéssel csökkenthető a befizetésekkel járó adminisztráció. Több mint fél év alatt csaknem 3000 vásárlás történt összekötött kártyával, mintegy 50 millió forint értékben - tette hozzá.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)