Jump to content

Olcsó, napelemes hőmérő az új egészségügyi ternd Japánban

2017. 03. 03. 09:05

A tokiói egyetem kutatói egészen egyedülálló, flexibilis, napenergiát felhasználó hőmérőt hoztak létre. Sokkal olcsóbb, mint klasszikus társai, így a kórházakban könnyedén felválthatja a szokásos digitális hőmérőket.

A szerkezetet a San Franciscóban megrendezett International Solid State Circuits (IEEE) konferencián mutatták be, ahol nagy sikert aratott.

Összetevőit vizsgálva, nem találhatunk benne semmi veszélyes, vagy egészségre káros anyagot, ugyanis teljes mértékben organikus dolgok felhasználásával készült.

A szoláris energiával működtethető hőmérő, bőrre és ruhára téve is pontos eredményt mutat, sípolással jelzi, ha a testhőmérséklet az elfogadhat értéknél magasabb. Az előállítási költsége meglepően alacsony, kevesebb, mint a szokványos forgalomban lévő hőmérőké.

A napelemes hőmérőt az alapfunkcióján túl, még számos, extra megfigyelő berendezéssel látnának el, melyek a test komplex vitalitását és állapotát mérik.

A napelemes hőmérő is az újgenerációs megfigyelő és mérőeszközök csoportjába sorolható, melyek gazdaságosságuk mellett, egyszerűbb, fájdalom mentesebb, és kényelmesebb felhasználást nyújtanak. Elég csak a bőrre ragasztható vércukorszint mérőre gondolni, mely legnagyobb előnye, hogy nem invazív.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)