Jump to content

Hallókészülék, amit nyakláncként lehet viselni

2017. 03. 23. 08:30

A technológia fejlődésének semmi sem szabhat határt. A tudomány jeles képviselői kifejlesztettek egy olyan hallókészüléket, amely úgy néz ki, mint egy nyaklánc, diktafonként is képes működni, ugyanakkor eredeti funkcióját sem vesztette el mindezek ellenére.

Siketnek akkor minősül valaki, hogyha audiogramja min. 90 dB halláscsökkenést mutat mindkét fülön. Ez azt jelenti, hogy az illető egyáltalán nem hall semmit, vagy azt, hogy hallásmaradványa csak az erőteljes mély hangokat észleli. A SINOSZ adatai szerint kishazánkban közel 60,000 ember szenved hallásvesztéstől. Önnek mi jut eszébe a hallókészülékről? Hát biztosan nem ez:

Az Wear névre keresztelt hallókészülékkel ugyan úgy lehet hallani, mint klasszikus párjával. A használójától két méterre álló ember hangját is könnyedén érzékeli. A szerkezetben egy beépített mikrofon van, ami zajszűrővel van ellátva, ami felerősíti a hangokat, amennyire csak szükséges.

A Wear, megalkotói szerint forradalmasítani fogja a hallókészülék ipart, állításuk szerint, sokkal jobb és érzékenyebb, mint a hagyományos formájú hallókészülékek, sőt még számos mechanikai és technológiai újítást is kapott. A Wear újratölthető elemekkel működik, mely feltöltése csipán egy óra, viszont azzal egy teljes napon át működik. Ezen felül a beszélgetések felvehetők, és később visszahallgathatók. A kinézete pedig csak egy plusz ráadás.
Az árusítása valószínűleg az év végére lesz esedékes. Darabja 165$ körül mozog majd.

Az alábbi videón, a Weart mutatják be részletesen.





További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: technocrazed.com)