Jump to content

Kutyája szagolta ki a fiatal nő bőrrákját

2018. 04. 25. 09:00

Az örökbe fogadott kutyájának köszönheti egy fiatal nő, hogy problémájával még időben orvoshoz fordult. A kutya mindig ugyanazt a pontot szaglászta gazdája orrán, ez pedig egy idő után gyanússá vált. A piros pontról pedig a bőrgyógyászati vizsgálatot követően kiderült, hogy a bőrrák egyik fajtájának megnyilvánulási formája.

 

Az amerikai Lauren Gauthier félszemű házi kedvencét egy menhelyről fogadta örökbe. A nehéz sorsú, Victoria névre hallgató házi kedvenc pedig meghálálta a nő gondoskodását. Hamar szoros kapcsolat alakult ki közte és gazdája között, és a kutyákra jellemző kiváló szaglás pedig mondhatni, hogy Gauthier életét is megmentette.

Az állat mindig megérezte, hogyha a gazdája feszült volt vagy bántotta valami, és Victoria ilyenkor mindig igyekezett jókedvre deríteni. Egy idő után az tűnt fel a fiatal nőnek, hogy a kutya mindig ugyanazt az egy pontot szaglássza az orrán. Mikor a nő egy alkalommal tüzetesebben megvizsgálta magát a tükörben, akkor tűnt fel neki, hogy egy szokatlan piros pötty található az orrának azon a részén, amelyet a kutyája rendszeresen szimatolt.

Pár rutinvizsgálatot követően kiderült, hogy a bőrrák egy fajtája támadta meg Gauthier-t, de mivel még a korai stádiumban sikerült azt kiszűrni, így a sejtburjánzás nem terjedt szét az arc többi területére. Az elváltozást azóta eltávolították a fiatal nő orráról, és bár a nyoma valószínűleg egy életen át megmarad, Lauren boldog, hogy házi kedvencének köszönhetően a betegség nem terjedt tovább a testén.

Történetét azért osztotta meg a nagy nyilvánossággal, hogy felhívja főként a fiatalok figyelmét arra, hogy a túlzásba vitt szoláriumozásnak milyen mellékhatásai lehetnek: nagy valószínűséggel az ő betegségét is ez okozta.

 

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)