Jump to content

Méhek ezreit ölte meg a Zika elleni védekezés

2016. 09. 15. 16:05

A vírus ellen már nemcsak lokálisan, de légi permetezéssel is védekeznek. Dél-Karolina egyik megyéjében azonban nem értesítették a helyi méhészeket az irtásról, így a többmilliós méhállomány odaveszett.

Az amerikai hatóságok szombaton végezték az első légi permetezést a dél-karolinai térségben a zikavírus ellen, de erről a helyi méhészeket nem értesítették. Az egyik asszony azt panaszolja, csak az ő farmján 46 kaptárban 2 millió méh pusztult el, egyévi munkája veszett oda…

Dél-Karolina az egyik legfontosabb méztermelő vidék az Egyesült Államokban. Most a teljes idei mézmennyiség kárba veszett. A hatóságok közleményben kértek elnézést a több száz termelőtől, de arról nem nyilatkoztak, hogy kártalanítják-e őket.

Közben pedig a védekezés ellenére is gyorsan terjed a zikavírus, amely már több mint kétezer embert fertőzött meg az ország szubtrópusi éghajlatú területein.

Mostanra Ázsiában sem jobb a helyzet. Szingapúrban egy héttel ezelőtt jelent meg a vírus, azóta pedig rohamosan nő a betegek száma, és már Malajziában is megjelent már a zika. Először egy olyan nő fertőződött meg, aki korábban Szingapúrban járt, azóta pedig egy 61 éves férfinál is kimutatták a betegséget, ő viszont egyáltalán nem járt külföldön. Ebből arra következtetnek, hogy már Malajziában is vannak olyan szúnyogok, amelyek terjesztik a kórt.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
Forrás: szeniormagazin.hu/MTI | Kép: pixabay.com