Jump to content

Nyugdíjemelés jön

2016. 12. 01. 18:05

Szerény 1,6 %-kal emeli a kormány a nyugdíjat, valamint a karácsonyi időszak könnyebbé tételére tízezer forint Erzsébet-utalványt is kapnak az idősek.

Orbán Viktor az Országházban tett nyilatkozatában elmondta: az idén keletkező költségvetési többletből kap minden nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt a tervek szerint még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között. Ez egy gesztus, a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezése – fogalmazott, hozzáfűzve: egy karácsonyi gesztusnál nem akartak vitát nyitni arról, ki kap több, ki kap kevesebb pénzt, ezért méltányosnak tartja az Idősek Tanácsának azt a javaslatát, hogy minden nyugdíjasnak járjon a 10 ezer forintos utalvány.

Orbán Viktor azt is megerősítette, hogy a 2017-re tervezett nyugdíjemelés mértékét 0,9 százalékról 1,6 százalékra emelik. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: mint minden év végén, így 2017 novemberében is szükség esetén korrigálják majd a nyugdíjakat, ami az infláció függvénye. Ha ugyanis az infláció magasabb annál, mint amit terveztek, akkor a nyugdíjasokat pénz illeti meg – magyarázta.

Orbán Viktor szavait azzal zárta, hogy 2017-re jó hír a nyugdíjasoknak a fontos élelmiszerek áfájának csökkenése, a rezsicsökkentés “megvédése”, a 10 ezer forintos egyszeri juttatás és az 1,6 százalékos nyugdíjemelés.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu;MTI | Kép: pixabay.com)