Jump to content

A kisiskolások továbbra is boldog nyugdíjas életre vágynak

2018. 10. 13. 14:00

Az aktív munkaképes lakosság 48 százaléka barátokkal töltené szívesen az idejét nyugdíjas korában, 41 százalékuk utazgatna, míg 39 százalékuk az unokákkal szeretne többet együtt lenni – világít rá az OTP Öngondoskodási Index. Az OTP Nyugdíjpénztár a legkisebbek véleményére is kíváncsi volt nyugdíj témában, ezért idén második alkalommal hirdetett meg rajzpályázatot alsó tagozatos kisiskolásoknak. Az 1385 beérkezett alkotás a kutatási eredményeket kiegészítve rámutat, hogy a hagyományos nagymama-nagypapa szerepek továbbra is meghatározzák a legkisebbek nyugdíjas életről alkotott képét.

Magyarország legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztára, a több mint 251 milliárd forintos vagyont kezelő OTP Nyugdíjpénztár most a gyerekekhez fordult és arra kérte őket, mondják el, szerintük milyen az ideális nyugdíjaskor, hogyan képzelik el az életüket nyugdíjasként. A korábbi sikerre való tekintettel idén második alkalommal hirdetett rajzpályázatot a kisiskolások számára. A két korcsoportban (1-2. osztályosok és 3-4.osztályosok) által készített rajzok szinte kivétel nélkül a hagyományos nagyszülő szerepeket mutatják be a gyerekek végtelen fantáziájával megfűszerezve.

„A boldog, munkamentes nyugdíjaskor aktívan él a gyermekek fejében. Ezt tükröződik vissza a rajzpályázatra érkezett alkotásokban is, amelyek olyan idilli pillanatokat jelenítenek meg, mint a közös játék az unokákkal, táncoló nyugdíjas házaspár vagy például a mindenre képes szupernagyi. Szeretnénk, ha ez a kép nem tűnne el az évek múltával, ezért fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy mi, felnőttek nagy szerepet játszunk abban, hogy ez így maradjon. Érdemes felkészíteni a kisebbeket is arra, ahhoz, hogy ezek a rajzok valósággá váljanak, és elérhetővé váljon a boldog, anyagi gondoktól mentes nyugdíjaskor. Ezért fontos az életünket és pénzügyeinket már jó előre tudatosan tervezni.”  - nyilatkozta Horpácsi Krisztina, az OTP Nyugdíjpénztár ügyfélkapcsolati és szolgáltatási főosztályvezetője a kiállítás megnyitója kapcsán.

A pályázatra beérkezett 1385 rajzból az OTP Nyugdíjpénztár korcsoportonként 25-25, összesen 50 művet választott ki, a nyertes munkák alkotóinak pedig egyenként egy-egy 15 000 forint értékű papír-írószer ajándékutalványt ajándékozott. A versenybe nem csak a gyerekek, hanem az iskolák is beszállhattak. A legtöbb pályaművet benyújtó intézmény nyereménye egy 100 000 forint értékű utalvány volt, amelyet a Sándorfalvai Sztejki Pallavicini Sándor Általános Iskola nyert el 176 beküldött pályázattal.

A kis kezek műalkotásaiból nyílt kiállítás október 13-ig tekinthető meg az OTP Bank XIII. kerületben található Babér utcai székházában.

A döntős pályaművek megtekinthetőek az OTP Nyugdíjpénztár Facebook oldalán ide és ide kattintva érhetők el. 

További információ a kiállításról: itt.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)