A nőknél a terhesség, a szoptatás, a menstruáció miatt is kialakulhat vashiányos vérszegénység, ami még a vegetáriánusok körében a leggyakoribb.
Reneszánszát éli a kókusz és pálmaolaj felhasználása, amelyek azon túl, hogy kifejezetten jót tesznek a szervezetnek, rengeteg módon felhasználhatók. Ezekből gyűjtöttük össze a leggyakoribbakat.
A sokszor figyelmen kívül hagyott ajánlások életek millióit menthetnék meg. A civilizációs betegségek melegágya ugyanis a helytelen táplálkozás.
A kefir olyan helyről származik, ahol hosszú életűek az emberek. Igaz-e a legenda?
A halat szinte mindenki az egészséges étrend részének tekinti – ennek ellenére azonban ritka az olyan család, ahol akár csak hetente is az asztalra kerülne. Összeszedtük a rendszeres halfogyasztás pozitív
A napjainkban igen divatos, bár sokszor valóban csak divatként követett gluténérzékenység étrendjében sajnálatos módon az imént ismertett ősi gabonáink nem szerepelhetnek. Mit kell róluk tudni?
A tönkölybúza fehérjetartalma felülmúlja a hagyományos búzáét. Ez utóbbit mindenki tudja, de vajon mi mindet kell még róla tudni?
A kínai szakácskönyvek szerint a távol-keleti konyha legfontosabb és leggyakrabban használt kelléke a szója. Milyen szójababból készült élelmiszereket ismertek?
Hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie a kefirnek, azt a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozza. Lássuk, hogy mely fogalmakat nélkülözhetetlen ismerni a kefir kapcsán.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Napi Táptudás című blog, amelynek egyik fő küldetése, hogy választ adjon a táplálkozásunkkal kapcsolatos kérdésekre. Szerzőjének, Papp Andreának az a motivációja írásai mögött, hogy megtanítsa
Bizonyára sokan tudjátok, hogy egészségügyi előnyei vannak a rendszeres kefir fogyasztásnak – de pontosan miért egészséges a kefir? Szakértővel jártunk a kérdések után.
A rozé borok népszerűsége annak ellenére növekszik töretlenül, hogy sok borkedvelő úgy tartja, kedvenc itala vagy vörös vagy fehér lehet, köztes állapot nincs. A rozék azonban ennek ellenére köszönik, jól