A mindennapi táplálkozás során az ételkészítésben és az alapanyag-válogatásban tett apró változtatásokkal, praktikákkal a napi elfogyasztott energiamennyiség nagyban csökkenthetı anélkül, hogy ezt bárki is éhezésként élné meg.
A mindennapi táplálkozás során az ételkészítésben és az alapanyag-válogatásban tett apró változtatásokkal, praktikákkal a napi elfogyasztott energiamennyiség nagyban csökkenthetı anélkül, hogy ezt bárki is éhezésként élné meg.
Szerkesztőség
2017.05.18.
Tudja mi fán terem a kilojoule, kilokalória, anyagcsere, BMI?
Egy friss kutatás szerint, az étrend rostgazdagsága pozitív hatással van a betegség rizikófaktorának csökkentésére.
Szervezetünk működésének alapszükséglete, mégis sokszor nem törekszünk eleget annak kielégítésére. Tartós megvonása, pedig hamar halált okoz. Mi lehet ez?
Szinte már természetesnek vesszük tűéles látásunkat, és szemünk kifogástalan működését, pedig nem ártana jobban megismerni egyik legfontosabb szervünket, a szemgolyóinkat.
A tojáshéj magas kalcium tartalmának köszönhetően támogatja a szervezet védekezőképességét és két komoly betegséget is képes enyhíteni.
Számos esetben megfigyelhető, hogy az életkor gyarapodásával a testsúly is együtt növekszik. Ennek elkerülése odafigyelést igényel, hiszen csak rajtunk múlik, hogy beállunk-e a sorba vagy az egészséges életmódot választjuk.
A hetvenedik életév felé közeledve már nem olyan egyszerű megtenni azt a néhány lépcsőfokot a hálószobáig, ahogy kádba beszállás sem könnyű művelet már. Nincs ezen mit szégyellni, az idő halad,
Általában a gyümölcs- és zöldségfogyasztásra szokták azt mondani, hogy egészségessé teszi az embert, de ebben az esetben utóbbi az unokára is érvényes.
Hála a londoni kutatócsoportnak kiderül, melyik gén befolyásolja a deresedési folyamatokat. A felfedezéssel az őszülés lassíthatóvá is válhat.
A sütés-főzés összehozza a családot, főként ha az elkészült finomságból mindenki falatozhat!