A kutatás során a UK Biobank adatbankja alapján 88 ezer ember 2006 és 2010 közötti elalvási adatait elemezték.
Európa-szerte, így Magyarországon is 2006 óta csökken a dohányzók száma, azonban ezt az eredményt veszélyeztetik az új típusú füstmentes dohánytermékek, amelyek egyáltalán nem támogatják a leszokást.
Aláírták azt az együttműködési megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy a jövő évtől egy-egy robotsebészeti eszközzel operálhassanak az Onkológiai Intézetben és a Dél-pesti Kórházban.
A mérsékelt kávé- és teafogyasztás összefügghet az agyvérzés és a demencia kockázatának csökkenésével - állapította meg egy új tanulmány, amelyet a The Guradian ismertetett.
Az állati fehérjék és ezen belül is kiemelten a csontok egészségének megőrzéséhez hozzájáruló kalciumot és az ennek beépülését segítő D-vitamint tartalmazó tej, tejtermékek mindennapos fogyasztása fontos. Ezekkel többek között az
Hatvan éves kor felett is kiemelt fontosságú, hogy a szervezetet megfelelő mennyiségű vitaminnal lássuk el, amelyek a lehető legtermészetesebb forrásból származnak. De mennyi az annyi?
Tavaly őszhöz képest idén nem vezettek be szigorú járványügyi intézkedéseket. Ezért, illetve a természetes immunitás kiesése miatt, többen küszködnek szezonális betegségekkel, mint egy éve. Ezzel párhuzamosan, ahogy a Dokio online
A zenehallgatásra a magyarok nemcsak szórakozásként tekintenek, hanem terápiaként is. Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület felméréséből kiderült, hogy jellemzően inkább az 1943–1965 között születettek és az 1995–2010 között születettek
A koronavírus világjárvány feltartóztatására bevezetett korlátozások elfojtották a 2020-21-es influenzaszezont, olyan kevés eset volt, hogy tudósok feltételezik, kihalhatott az egyik nagy influenzatörzs, mivel nem volt ember, akit megfertőzzön.
Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem (SE) Szenior akadémiájának október 4-én kezdődő őszi előadássorozatára; az online, ingyenes előadásokon bárki részt vehet.
A Science tudományos lapban megjelent tanulmány mintegy 6400 ember adatait vizsgálta, a résztvevők kora nyolcnapostól 95 évesig terjedt, 29 országból származtak.
Egy új globális jelentés szerint évente 2,5 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe a mezőgazdaságban, körülbelül 1,2 milliárd tonnával több, mint a korábban becsült 1,3 milliárd tonna. Az összes megtermelt