A kefir olyan helyről származik, ahol hosszú életűek az emberek. Igaz-e a legenda?
A halat szinte mindenki az egészséges étrend részének tekinti – ennek ellenére azonban ritka az olyan család, ahol akár csak hetente is az asztalra kerülne. Összeszedtük a rendszeres halfogyasztás pozitív
A napjainkban igen divatos, bár sokszor valóban csak divatként követett gluténérzékenység étrendjében sajnálatos módon az imént ismertett ősi gabonáink nem szerepelhetnek. Mit kell róluk tudni?
A tönkölybúza fehérjetartalma felülmúlja a hagyományos búzáét. Ez utóbbit mindenki tudja, de vajon mi mindet kell még róla tudni?
A kínai szakácskönyvek szerint a távol-keleti konyha legfontosabb és leggyakrabban használt kelléke a szója. Milyen szójababból készült élelmiszereket ismertek?
Hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie a kefirnek, azt a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozza. Lássuk, hogy mely fogalmakat nélkülözhetetlen ismerni a kefir kapcsán.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Napi Táptudás című blog, amelynek egyik fő küldetése, hogy választ adjon a táplálkozásunkkal kapcsolatos kérdésekre. Szerzőjének, Papp Andreának az a motivációja írásai mögött, hogy megtanítsa
Bizonyára sokan tudjátok, hogy egészségügyi előnyei vannak a rendszeres kefir fogyasztásnak – de pontosan miért egészséges a kefir? Szakértővel jártunk a kérdések után.
A rozé borok népszerűsége annak ellenére növekszik töretlenül, hogy sok borkedvelő úgy tartja, kedvenc itala vagy vörös vagy fehér lehet, köztes állapot nincs. A rozék azonban ennek ellenére köszönik, jól
Cikkünkben bemutatjuk, hogy mi is az akrilamid, milyen élelmiszerekben találkozhatunk vele és milyen hatással van az egészségünkre.
Halvásárláskor az ár mellett egyéb szempontok alapján is fontos ellenőrizni a termékeket. A hal otthoni feldolgozását szintén érdemes körültekintően elvégezni, hogy biztosan jó minőségű és biztonságos fogásokat adjunk szeretteinknek. Cikkünkben
A közvéleményt is sokszor megosztó szénsavas ital egy sor hétköznapi probléma megoldásában is a hasznunkra válhat. Érdemes tartani belőle mindig egy keveset a spájzban.