Cikkünkben bemutatjuk, hogy mi is az akrilamid, milyen élelmiszerekben találkozhatunk vele és milyen hatással van az egészségünkre.
Halvásárláskor az ár mellett egyéb szempontok alapján is fontos ellenőrizni a termékeket. A hal otthoni feldolgozását szintén érdemes körültekintően elvégezni, hogy biztosan jó minőségű és biztonságos fogásokat adjunk szeretteinknek. Cikkünkben
A közvéleményt is sokszor megosztó szénsavas ital egy sor hétköznapi probléma megoldásában is a hasznunkra válhat. Érdemes tartani belőle mindig egy keveset a spájzban.
Nem is gondolnánk embertársaink miktől is rettegnek titokban. Egyes fóbiák gyökere a gyermekkorba nyúlik vissza, míg másokat a génjeinkben hordozunk.
Ahogy az életben mindennek, úgy a lúgosító étrendben is vannak előnyei és hátrányai. Most az utóbbi tényezőket vesszük górcső alá.
Milyen a jó fokhagyma? Kínai, európai, magyar? Őszi vagy tavaszi fajta? Gyenge vagy erőteljes ízű? A kiváló minőségű fokhagyma karakteressé és izgalmassá teheti a legegyszerűbb ételt is – vallja dr.
Mindennapjaink egyik alkotóeleme a cukor, már el sem lehetne nélküle képzelni ételeink, italaink nagy részét. Olyan élelmiszerekben is megtalálható, amiről nem is gondolnánk! Egyszóval kijelenthetjük, az idő elteltével étkezéseink szerves
Sokan úgy vélik, koplalással, vagy éppen a szénhidrátok teljes kiiktatásával fogyhatnak a legkönnyebben, míg mások a mostanában egyre népszerűbb fehérje diétára esküsznek. Elérhető a fogyás csupán minimális változtatással is, vagy
Mitől lesz a mindennapi kenyerünknek az a jellegzetes íze, mi adja összetéveszthetetken aromáját? A kovász történetének jártunk utána, és annak is, hogy miért olyan fontos a szervezet számára.
Sokan úgy gondoljuk, hogy télen a hidegben többet kell ennünk, s gyakran a nehezebb, zsírosabb, laktatóbb ételeket kívánjuk. Ennek eredménye, hogy a tavasz kezdetére néhány kilóval többet nyom a mérleg,
Ahhoz, hogy szervezetünk felvehesse a harcot a kórokozókkal szemben, fontos, hogy rendszeresen, kellő mennyiségben gondoskodjunk ehhez tápanyagokról és folyadékról. A fagyos decemberben, pedig pont szükségünk is lesz rá!
A bûche de Noël ismertebb nevén, fatörzs torta a karácsonyi fogások elmaradhatatlan kísérő finomsága. Honnan ered, és mi a tökéletes ízű sütemény titka?