Hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie a kefirnek, azt a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozza. Lássuk, hogy mely fogalmakat nélkülözhetetlen ismerni a kefir kapcsán.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Napi Táptudás című blog, amelynek egyik fő küldetése, hogy választ adjon a táplálkozásunkkal kapcsolatos kérdésekre. Szerzőjének, Papp Andreának az a motivációja írásai mögött, hogy megtanítsa
Bizonyára sokan tudjátok, hogy egészségügyi előnyei vannak a rendszeres kefir fogyasztásnak – de pontosan miért egészséges a kefir? Szakértővel jártunk a kérdések után.
A rozé borok népszerűsége annak ellenére növekszik töretlenül, hogy sok borkedvelő úgy tartja, kedvenc itala vagy vörös vagy fehér lehet, köztes állapot nincs. A rozék azonban ennek ellenére köszönik, jól
Cikkünkben bemutatjuk, hogy mi is az akrilamid, milyen élelmiszerekben találkozhatunk vele és milyen hatással van az egészségünkre.
Halvásárláskor az ár mellett egyéb szempontok alapján is fontos ellenőrizni a termékeket. A hal otthoni feldolgozását szintén érdemes körültekintően elvégezni, hogy biztosan jó minőségű és biztonságos fogásokat adjunk szeretteinknek. Cikkünkben
A közvéleményt is sokszor megosztó szénsavas ital egy sor hétköznapi probléma megoldásában is a hasznunkra válhat. Érdemes tartani belőle mindig egy keveset a spájzban.
Nem is gondolnánk embertársaink miktől is rettegnek titokban. Egyes fóbiák gyökere a gyermekkorba nyúlik vissza, míg másokat a génjeinkben hordozunk.
Ahogy az életben mindennek, úgy a lúgosító étrendben is vannak előnyei és hátrányai. Most az utóbbi tényezőket vesszük górcső alá.
Milyen a jó fokhagyma? Kínai, európai, magyar? Őszi vagy tavaszi fajta? Gyenge vagy erőteljes ízű? A kiváló minőségű fokhagyma karakteressé és izgalmassá teheti a legegyszerűbb ételt is – vallja dr.
Mindennapjaink egyik alkotóeleme a cukor, már el sem lehetne nélküle képzelni ételeink, italaink nagy részét. Olyan élelmiszerekben is megtalálható, amiről nem is gondolnánk! Egyszóval kijelenthetjük, az idő elteltével étkezéseink szerves
Sokan úgy vélik, koplalással, vagy éppen a szénhidrátok teljes kiiktatásával fogyhatnak a legkönnyebben, míg mások a mostanában egyre népszerűbb fehérje diétára esküsznek. Elérhető a fogyás csupán minimális változtatással is, vagy