Vajon kell-e télen sportolni? Amennyiben nem akarjuk medveként átaludni a telet, a válasz csakis egy lehet. A hideg és a fagy sem lehet akadály.
Szakemberek szerint járvány idején a legfontosabb a bőséges folyadékfogyasztás és a változatos étrend. A vitaminok természetes bevitelével ugyanis könnyen megelőzhető a betegség.
A betegek puszta kilégzésével is terjedhet az influenza egy új amerikai kutatás szerint, a vírusok továbbadásához köhögés vagy tüsszögés sem szükséges.
Tiszta sor, hogy néhány plusz kiló felszalad az idegileg feszültebb időszakokban. Az viszont már inkább kérdéses, hogy miért reagál így a test, a stresszre?
A nőknél a terhesség, a szoptatás, a menstruáció miatt is kialakulhat vashiányos vérszegénység, ami még a vegetáriánusok körében a leggyakoribb.
Reneszánszát éli a kókusz és pálmaolaj felhasználása, amelyek azon túl, hogy kifejezetten jót tesznek a szervezetnek, rengeteg módon felhasználhatók. Ezekből gyűjtöttük össze a leggyakoribbakat.
A sokszor figyelmen kívül hagyott ajánlások életek millióit menthetnék meg. A civilizációs betegségek melegágya ugyanis a helytelen táplálkozás.
A kefir olyan helyről származik, ahol hosszú életűek az emberek. Igaz-e a legenda?
A halat szinte mindenki az egészséges étrend részének tekinti – ennek ellenére azonban ritka az olyan család, ahol akár csak hetente is az asztalra kerülne. Összeszedtük a rendszeres halfogyasztás pozitív
A napjainkban igen divatos, bár sokszor valóban csak divatként követett gluténérzékenység étrendjében sajnálatos módon az imént ismertett ősi gabonáink nem szerepelhetnek. Mit kell róluk tudni?
A tönkölybúza fehérjetartalma felülmúlja a hagyományos búzáét. Ez utóbbit mindenki tudja, de vajon mi mindet kell még róla tudni?
A kínai szakácskönyvek szerint a távol-keleti konyha legfontosabb és leggyakrabban használt kelléke a szója. Milyen szójababból készült élelmiszereket ismertek?