Nem telik el nap anélkül, hogy a túlzott cukor vagy sófogyasztás veszélyeiről ne hallanánk. Ám, ha a kettő közül kellene választani, melyik volna az egészségtelenebb?
A hagyományos diétázás, akár növelheti a derékméretet és mentális problémákat okozhat – derült ki egy finn kutatásból. A fogyókúra helyett van hatékonyabb súlycsökkentő megoldás.
A megfelelő folyadékbevitel jelentősége méginkább megnő időskorban, hiszen a kiszáradás esetükben súlyos, akár életveszélyes következményekkel járhat. A 85-99 évesek hatszor nagyobb gyakorisággal kerülnek kórházba folyadékhiány miatt, mint a 65-69 évesek.
Jelenleg a világon kétmilliárd ember szennyezett vizet fogyaszt napi szinten, éppen ezért a víz világnapja alkalmából a takarékos életszemléletre biztatnak mindenkit.
Magyarországon régóta él a rossz beidegződés, hogy a kávé csak cukorral iható. Pedig felesleges cukorral édesíteni, mert ha jó az alapanyag és jól pörkölik, nem lehet keserű.
A nők alvásminőségének romlása többnyire a várandóssággal kezdődik, a gyerekszülés után folytatódik és hosszú évekig tart, majd mire végre jól aludnának, már el is érték az alvászavaros menopauza időszakát.
Van néhány alapszabály, amire érdemes odafigyelni vásárláskor és később otthon, a tároláskor.
Üdítők, szeszes italok elmaradhatatlan alkotóeleme a szénsav és egy jó hideg szódánál kevesebb üdítő dolog van a világon a rekkenő hőségben. Ám a bizsergető felfrissülésnek árnyoldala is van. Méghozzá igen
Az idegek csökkenő mennyiségén múlhat a láb izmainak természetes időskori gyengülése egy nemzetközi kutatócsoport szerint.
A tartós fáradtság igen komoly probléma, ami nappali teljesítménycsökkenéshez, koncentrációzavarokhoz, akár balesetekhez is vezethet. A kimerültség lehetséges okairól dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ neurológus főorvosa, szomnológus és dr. Sztancsik
A nem fertőző krónikus betegségek között, sajnos a mai napig a szív- és érrendszeri betegségek a vezető halálokok, pedig a megfelelő táplálkozással sokat lehetne tenni ellene. A szív-érrendszeri betegségek kialakulásában
A nem fertőző krónikus betegségek között, sajnos a mai napig a szív- és érrendszeri betegségek a vezető halálokok, pedig a megfelelő táplálkozással sokat lehetne tenni ellene. A szív-érrendszeri betegségek kialakulásában